Penguin körs nu i realtid

Googles algoritm Penguin är ett slags filter för att fånga upp sidor som de anser är ”spammiga”. Sedan dess release 2012 har den uppdaterats periodiskt. Med andra ord kunde det ta månader om Google bestämde sig för att straffa vissa sidor de ansåg ”spammiga” innan de tog bort straffet även om de som gjort sidan bättrade den omedelbart efteråt.

Men nu blir det slut på detta väntande, enligt Google. Penguin 4.0 blir nog den sista uppdateringen av sitt slag eftersom att Penguin nu körs i realtid och kommer att uppdateras mer kontinuerligt. Mer bestämt, när Google reCrawlar och återindexerar sidor som sker kontinuerligt så kommer de sidorna att utvärderas av Penguin-algoritmen.

Google säger också att algoritmen kommer vara mer grynig. Tidigare så var Penguin ett straff för hela siter och när Google fick frågan om det nu var på enstaka sidor så svarade de lite ambivalent att det har en fingrynigare effekt än hela siter och att det inte betyder att de bara har effekt på enstaka sidor på en site.